Ali svesni smo da su ulaganja u sam odlazak nimalo zanemarljiva, jer za program, smeštaj, viziranje i sam put treba izdvojiti izvesnu sumu novca. Kako taj finansijski momenat ne bi bio vaša jedina prepreka ka ostvarenju Work and Travel avanture, ovo su neke korisne akcije i mogućnosti koje vam naša agencija pruža da bismo vam olakšali celu priču.

Najpre, tu su uvek određeni popusti i akcije koje nudimo našim kandidatima, a koji se smenjuju svakog meseca i omogućavaju vam da uštedite lepu svotu novca. Dok su u septembru i oktobru bili aktuelni kvizovi znanja i točak sreće na kome ste mogli zavrteti svoj popust, u novembru vam dajemo šansu da se prijavite za samo 1 dinar i time uštedite čak 9000 RSD! 

Ono što se iz godine u godinu pokazivalo kao velika pomoć studentima pri isplati programa je BESKAMATAN KREDIT koji u saradnji sa našim partnerima iz Credi Agricole banke studenti mogu dobiti i time pokriti čak 1400 EUR od ukupnog troška programa.  Više o uslovima i informacijama o samom kredutu možete pogledati na linku http://ideas.rs/sr/page/beskamatni-kredit/ 

Vaša cena programa je uglavnom podeljena u rate koje se vezuju za različite korake u proceduri i njihovi iznosi su različiti. Najveća je uglavnom druga rata koja kod nas iznosi 1000 dolara i plaća se prilikom potpisivanja radnog ugovora sa poslodavcem. Ova suma je najčešće prevelika za većinu kandidata, zbog čega smo vam pružili mogućnost da je sami „rasparčate“, tj. da je podelite u više manjih iznosa koje ćete otplaćivati do svog viziranja. Bitno je samo da nam svoj plan otplate dostavite mejlom i kada ga odobrimo, da se držite planiranih vremenskih okvira. Ono što je najvažnije je da ceo iznos druge rate bude isplaćen do intervjua u ambasadi. Dakle, napravite sami svoj plan otplate!

Ono što je takođe našim kandidatima od velikog značaja je i suma novca koja se zadržava u slučaju nedobijanja vize (izuzev takse za vizu i SEVIS fee takse, koje su uvek nepovratne).  Da biste smanjili i taj rizik, nudimo vam opciju OSIGURANJA ZA VIZU, koja vam omogućava da umesto iznosa utvrđenog ugovorom bude zadžana samo suma plaćena osiguranjem. Više o tome možete videti na ovom linku http://ideas.rs/sr/page/osiguranje-za-vizu/ .  

Uz sve ove mogućnosti i paket naših besplatnih usluga koje obuhvataju časove jezika, pripremu za razgovor sa poslodavcem, simulaciju intervjua u ambasadi, obuke za određene poslove...  nadamo se da smo svakom budućem kandidatu olakšali odluku da iskoristi svoju šansu i prijavi se na program. Čekamo vas u Beogradskoj 36!

Vaš IDEAS tim

Work and Travel - Ideas
programom studentske razmene