Zašto mi?

Zašto se prijaviti na program preko IDEAS-a? Jednostavno pitanje, a dosta odgovora:

Ono po čemu je agencija IDEAS postala poznata prethodnih godina je individualan rad sa kandidatima. Jedno od najvažnijih odluka je izbor posla. Za razliku od drugih agencija, gde je odabir prepušten mahom samim kandidatima, koji informacije o poslu i mestu prikupljaju na forumima i na drugim mestima, mi aktivno učestvujemo u odabiru vašeg posla. Na osnovu vaših preferencija, motiva i znanja engleskog jezika, predlažemo vam optimalna rešenja za odabir posla. U većini slučajva predlozi su zasnovani na realnim iskustvima prethodnih kandidata, i na velikom iskustvu koje osoblje agencije poseduje i na osnovu koga vam preporučujemo posao.

Da bi smo mogli na što neposredniji način da komuniciramo sa našim kandidatima, od prošle godine smo uveli jedinstven sistem savetovanja na našem tržištu, koji se zove student advisor. Student advisor-i su naši kandidati sa višegodisnjim iskustvom na programu, koji su sa vama od početka tj. od prijave i praktičnim savetima vam pomažu da prođete kroz sve faze programa. Prilikom prijave, svaki kandidat dobija svog student advisor-a. Kominukacija sa advisor-ima se odvija preko facebook-a, vibera i ostalih manje formalnih načina komunikacije, te je dosta neposrednija i efikasnija.

Konstantna dostupnost za sva vaša pitanja 

Pošto su svi zaposleni u IDEAS-u bivši učesnici programa, mi razumemo da imate hiljadu pitanja, nedoumica i strahova i zato smo tu stalno za vas da vam odgovorimo na svako pitanje i provedemo vas kroz program što bezbolnije.

Ako nas pozovete na telefon, mi vas nećemo usmeriti na sajt, ako nam napišete poruku na fejsu, mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku. Dakle, stalna i konstantna podrška za naše kandidate.

Iskustva iz prve ruke

IDEAS veliku pažnju polaže na iskustva svojih prethodnih kandidata. Oni predstavljaju naše glavne smernice za svaku sledeću sezonu. Na osnovu ovih iskustava kreiraju se preporuke za buduće učesnike, rangiraju se poslodavci shodno satnici, bakšišu, broju radnih sati, radnoj atmosferi, odnosu prema zaposlenima, destinaciji…

Veliki broj naših pređašnjih učesnika svojim iskustvom stoji na raspolaganju budućim kandidatima, kako bi im dali prave informacije o svim prednostima i nedostacima poslova za koje su zainteresovani i uputili im korisne savete o poslodavcima i mestima.

Transparentno

Jedan od principa agencije je potpuna transparetnost. Svi dostupni poslovi su na sajtu i studenti mogu ODABRATI i rezervisati posao i pre same zvanične prijave. Takođe, osim ako poslodavci tako izričito ne zahtevaju ( što se dešava i malom broju slučajeva ), nikada ne prijavljujemo veći broj kandidata nego što ima pozicija. Dakle, kod nas nećete biti u situaciji da se prijavite za posao gde je konkurisalo 3X više kandidata nego što ima dostupnih mesta, čime umnogome povećavate šanse za dobijanje željenog posla.

Pripreme za intervju sa poslodavcem 

Iako intervju sa poslodavcem/sponzorskom agencijom u većini slučajeva nije preterano zahtevan, on je za sve kandidate veoma stresan. Da bismo koliko-toliko ovo iskustvo učinili manje traumatičnim, od ove godine agencija IDEAS potpuno besplatno organizuje pripreme za razgovor sa poslodavcem. Pa eto prilike da razbijete tremu i što bolje se pokažete prilikom intervjua.

Organizacija puta

Detaljna organizacija puta, uključujići konekcije u Americi ( vozovi i autobusi ) – Prevoz je jedan od značajnijih segmenata programa, naročito za studente koji prvi put učestvuju u programu. Stoga smo tu da vam obezbedimo avionski prevoz do SAD-a, ali i kopneni prevoz od aerodroma do mesta u kojem ćete raditi, pri čemu je za pojedina mesta moguć i pick up na samom aerodromu. Tako da će vam ceo plan puta biti poznat već u Srbiji, a autobuska i vozna mesta unapred rezervisana.

Priprema za intervju u ambasadi

Simulacija intervjua u ambasadi – Stigli ste do zadnje stepenice. Očekuje vas intervju u ambasadi. Ma koliko dobro znali engleski i bili samouvereni, imate tremu. Sa razlogom, jer svi vaši snovi, trud i planovi koji se tiču programa su se slili u 60 sekundi razgovora sa konzulom. Od njegovog DA zavisi sve.

I onda smo došli na ideju. Pa zašto ne bismo organizovali simulaciju intervjua u ambasadi?

To je još jedna od usluga koju smo prvi uveli na trzište, i jedino sa nama prolazite celokupnu proceduru i celokupni korpus pitanja koji vas očekuje u ambasadi.

Po samim rečima naših kandidata, naši ispitivači su bili toliko u mogućnosti da realno dočaraju atmosferu intervjua, da se veoma malo razlikovao od originalnog. Nakon velikog uspeha od prošle godine i ove godine nastavljamo sa ovom praksom.

S nestrpljenjem vas očekujemo,

Vaš IDEAS tim