SMEŠTAJ

Smeštaj tokom Work and Travel je još jedna od stavki ovog programa kojom se treba ozbiljno pozabaviti.

Generalno govoreći, u većini slučajeva ne treba očekivati neku preveliku raskoš, posebno uzimajući u obzir da je smeštaj u Americi skup i nije ni malo lako naći ga (većina vlasnika nekretnina traži proveru potencijalnih stanodavaca i iznajmljivanje na duži rok). Ali raskoš i ne treba da bude ono čemu ćete težiti na Work and Travel programu.

Work and Travel smeštaj

Posle dve smene na poslu i celodnevnog rada, jedino će Vas tuš i krevet interesovati. Osim ove dve neophodne stvari, bitno je imati i stalan pristup internetu posebno zbog kontakta sa porodicom i prijateljima iz Srbije ili Bosne i Hercegovine. Kuhinja je poželjna, ali ne i neophodna, posebno za studente koji imaju obezbeđen obrok kod poslodavca (ili besplatno ili po beneficiranim cenama).

Nekoliko opcija za Work and Travel smeštaj

Da Vam smeštaj obezbeđuje sam poslodavac tokom Work and Travel i tada je u većini slučajeva ili malo jeftiniji ili čak besplatan (recimo ako radite u nekom hotelu). Kod ove opcije posebno treba obratiti pažnju na kvalitet smeštaja, jer Vas u nekim slučajevima poslodavac uslovljava da morate ostati na istom smeštaju ako hoćete da zadržite posao iako taj smeštaj ne ispunjava neke standarde koji se odnose na kvalitet. Po novim pravilima koja se tiču Work and Travel programa, poslodavac to NE SME da radi. U tom slučaju, najbolje je obavestiti nas i sponzorsku agenciju u Americi kako bi združenim snagama mogli da pronađemo novi smeštaj ili poboljšamo uslove starog smeštaja.

U nekim slučajevima sponzorska agencija obezbeđuje smeštaj u Americi za svoje učesnike. Najčešće se iznajmi kuća u kojoj je smešten određen broj studenata.

Treća opcija je da sami pronađete smeštaj, i u tom slučaju ćemo Vam veoma rado pomoći u potrazi.

Sve u svemu, treba očekivati da ćete deliti sobu sa jednim ili više ljudi (jer su ovo najpovoljnije opcije) i da ćete imati osnovne stvari koje su Vam neophodne za svakodnevno funkcionisanje.

Cena smeštaja u Americi

Cene smeštaja u Americi se kreću od 80 USD do 140 USD na nedeljnom nivo, u zavisnosti od lokacije Vašeg posla i kvaliteta smeštaja.

Svaka eventualna promena smeštaja treba da se obavi u konsultacijama sa sponzorskom agencijom iz Amerike, da bi se na vreme izvršila Vaša promena statusa u elektronskom sistemu za praćenje studenata, zvani “SEVIS”.

Pozovite nas za sve dodatne informacije o Work and Travel programu, rado ćemo vam odgovoriti i pomoći:

M:+381 (0) 69 199 6959

T:+381 (0) 11 406 9158