Avio karta i planiranje puta

Kod kupovine avionske karte za Ameriku treba imati nekoliko stvari na umu.

U nekim slučajevima (zavisno do prirode samog posla) sponzorska agencija očekuje da svi studenti iz jedne grupe stignu u isto vreme. U tom slučaju ćemo, u dogovoru sa studentima, pronaći najjeftiniju opciju i obezbediti karte za celu grupu.

flights-1

U slučaju da nije neophodno da svi studenti na jednom poslu stignu u isto vreme, studenti mogu sami pronaći najpovoljniju opciju za kupovinu avionske karte.

Naravno, mi ćemo Vam pružiti sve informacje koje su nama dostupne o najpovoljnijim avionskim kartama u tom trenutku, a isto tako nudimo mogućnost kupovine karte u Vaše ime na nekom od svetski poznatih internet sajtova koji se bave tom vrstom posla.

Za sva pitanja bute slobodni da nas pozovete

M:+381 (0) 69 199 6959

T:+381 (0) 11 406 9158

Takođe, što se avionska karta ranije rezerviše tj. kupi, biće jeftinija. Zato savetujemo studentima da se prijave što ranije i obave celokupni aplikacioni proces, da ne bi došli u situaciju da kartu kupuju nekoliko dana pre puta jer će tada biti skuplja.

Direktan put do odredišta možda je najednostavnije i najbrže rešenje ali nije uvek najeftinije. Naime, uvek se više isplati leteti do nekih od većih američkih aerodroma, a odatle nastaviti put ili autobusom ili vozom. Kao što rekosmo, možda će Vam oduzeti malo više vremena ali Vam može uštedeti novac. U slučaju da se odlučite za ovu opciju rado ćemo Vam pomoći pri planiranju puta i kupovini karata.

Beograd vs Budimpešta

Veoma popularna opcija za putovanje, posebno posle ukidanja viza za ulazak u EU, je putovanje iz Budimpešte. Za to postoji veoma jednostavan razlog, a to je cena karte. Aerodrom u Budimpešti ima mnogo veći broj letova prema evropskim metropolama iz kojih se vrši presedanje za putovanje prema Americi, pa je stoga i cena karte jeftinija.

Ali tu treba uzeti u obzir nekoliko stvari. Pre svega, povratna karta od Beograda do Budimpešte je otprilike od 60 do 80 eura, ako idete sa nekom od agencija koje nude kombi prevoz do aerodroma i nazad. Osim toga, kada se budete vraćali iz Amerike, umorni posle višečasovnog puta, poslednja stvar koja će Vam trebati je da potrošite joč dodatnih četiri sata u kombiju, koliko je uobičajno potrebno da se stigne iz Budimpešte.

Tako da mi predlažemo da izvagate i uporedite cene karte iz Beograda i Budimpešte, pa ako je razlika nekih 20-30 eura, kada se u cenu uključi i kombi prevoz, onda možda i nije vredno izgubljenog vremena i puta do Budimpešte i nazad. Ako je razlika veća onda se u svakom slučaju isplati. Na Vama je da odlučite, a mi smo tu da Vam pomognemo, koju god opciju da izaberete.

Putovanje

Na aerodrom je neophodno stići bar dva sata pre puta.

U većini slučajeva trebaće Vam mnogo manje vremena da prođete ceo ček-in proces, ali bolje je ne rizikovati. Postoje dve vrste pratljaga koji možete poneti. Tu je prtljag koji će biti u tovarnom prostoru i tu treba staviti sve stvari koje vam nisu neophodne za vreme leta. U većini slučajeva imate pravo na jednu torbu težine do 23 kg. Sve preko toga će Vam dodatno naplatiti (cene dodatnog prtljaga možete pronaći na sajtu kompanije preko koje letite). Sa sobom u avion možete poneti manji prtljag (ručnu torbu ili ranac) i on treba da Vam služi za najneophodnje stvari i elektonske uređaje koje ne možete ostaviti u drugom prtljagu.

Pošto su u poslednje vreme uvedena stroga pravila oko ručnog prtljaga, sa sobom u avionu ne možete imati nikave oštre predmete, hranu, vodu, kozmetiku itd.

U zavisnosti od kompanije sa kojom letite, najčešće ćete imati jedno presedanje u nekom od većih evropskih gradova. Tada ne treba da brinete o prtljagu jer se on automatski prebacije u drugi avion. Po pristizanju u Amriku prvo prolazite pasošku kontrolu, a zatim preuzimate prtljag. Ako dalje letite u okviru Amerike, tada najverovatnije treba da uzmete prtljag i prebacite ga na drugi avion, ali je najbolje da se o tome konsultujete sa osobljem na ulazu u avion, koje Vam čekira kartu.

Takođe je veoma poželjno da na Vaš prtljag stavite oznake, na kojima ćete napisati svoje ime i prezime, broj telefona i destinaciju Vašeg leta. Ovo može biti veoma korisno, posebno u slučaju da se Vaš prtljag izgubi u tranzitu ili ga neko greškom pokupi sa aerodroma.

Pogledajte aktuelnu ponudu poslova u Americi za studente.