Nikola Čelibićanin

“Sa vama u Work and Travel agenciji Ideas sam apsolutno zadovoljan, od samog pocetka i potpisivanja prvog ugovora.”

Podaci o poslodavcu

Ime: The Inn At Tomichi Village

Grad: Gunnsion

Država: kolorado

Satnica: $10/h+tips

Opis:

nikola-celibicanin-work-and-travel-iskustvoThe Inn At Tomichi Village, housekeeping, $10/h+tips.

Housekeeping je jedini posao koji sam radio od prvog dana. Pocinje se ujutru u 9 i uglavnom zavrsava u 1, dakle ako ima vise soba, vise ljudi i radi. Na pocetku smo imali trening, ucili kako da namestamo krevet i sta je sve potrebno da se uradi u sobi nakon izlaska ili ostanka gostiju. Nakon 10 dana vec mozes da iskljucis mozak i mehanicki da radis. Gosti cesto ostavljaju napojnice, od $1 – $5, nekada i vise, koji kad se podeli na sve koji taj dan rade bude od $3-$5 dnevno. Taman za pivo. Jos jedna jako bitna stvar je da nam je smestaj na istom posedu gde se nalaze i hotel i restoran, tako da nije bilo potrebne za bilo kakvim putovanjem. Takodje, taj isti smestaj je besplatan.

Rating: 5/5

Podaci o poslodavcu 2

Ime:

Satnica:

Opis:

Drugi posao nismo trazili, vec je dogovor sa poslodavcem bio da nam daju vise sati bez overtime-a. Dakle klokovali smo se u hotelu do 40. sata, nakon toga u restoranu. U hotelu radim jos groundskeeping (kosenje trave, uredjenje spoljne strane hotela i restorana, ciscenje svega sto je potrebno), i front desk. Posao na recepciji je u pocetku bio jako cudan, pre svega zbog komunikacije sa gostima iz Teksasa i Oklahome na engleskom. Nakon perioda navikavanja od 15tak dana sve je bilo sasvim ok. U kuhinji restorana sam pravio susije i salate prve 3 nedelje i bilo je jako zanimljivo. Nakon toga nisam vise radio u kuhinji sem ako im je potrebna pomoc pri zatvaranju ili pranju sudova kada je guzva.

Rating:

Mesto

Opis i mogućnost za nalaženje posla:

Gunnsion je malo mesto u jugozapadnom delu Kolorada, na 2350m nadmorske visine. Ima 5000 stanovnika, mada krajem avgusta krece koledz tako da se nadamo da ce biti vise studenata. S obzirom da je gradic jako mali, ne postoji gradski prevoz ili taksi. Jako dobra stvar je safe ride koji funkcionise sredom, petkom i subotom. Odes na zurku, napijes se i zovnes safe rade da te vozi kuci, besplatno. Drugi posao smo mogli vrlo lako da nadjemo s obzirom da je gotovo svako tokom jula i avgusta ovde trazio pomoc. Takodje, na 40 min voznje je i Crested Butte, jako popularno i napucano planinsko mesto. Najmanje sto ovde moze da se ocekuje je $10/h.

Rating: 5/5

Agencija

Opis agencije:

Sa vama u Work and Travel agenciji Ideas sam apsolutno zadovoljan, od samog pocetka i potpisivanja prvog ugovora. Sa sponzorskom agencijom ok, nikakav kontakt sem mejlova.

Rating: 5/5

Podaci o kandidatu:

Kontakt: Nikola Čelibićanin