Poslovi Amerika 2017

Pogledajte listu poslova za Work and Travel 2017. Doživite nezaboravno iskustvo rada i života u Americi, proputujte SAD i zaradite novac.

Ovo je lista poslova od prošle godine, ona je orijentacionog karaktera i u njoj možete videti kakve vrste poslova, lokacije i satnice su uglavnom zastupljene na programu.

Brojni od navedenih poslova su u ponudi i za sezonu 2017, uz mnoštvo novih pozicija i destinacija.

Ako želite da doživite jedno fenomenalno iskustvo, osetite američki način života, zaradite, usavršite jezik i proputujete Ameriku, onda ne oklevajte, nego se prijavite za Work and Travel. Broj mesta je ograničen!

Za sve dodatne informacije o poslovima i Work and Travel programu, stojimo vam na raspolaganju. Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja.

M:+381 (0) 69 199 6959

T:+381 (0) 11 406 9158

[table id=1 /]

Lista poslova za program Work and Travel (radi i putuj) 2017, koju ste imali prilike da vidite, nije konačna. Lista se ažurira kako pristižu novi poslovi za studente iz Amerike. Poslovi koji su u listi su oni koji su trenutno dostupni i lista se menja i ažurira skoro svakodnevno. Naša preporuka je da izaberete nekoliko poslova u Americi, koji bi najviše odgovarali Vašim preferencijama i željama, da se malo detaljnije raspitate o datim poslovima i mestima gde se ona nalaze. U agenciji IDEAS Work and Travel uvek možete dobiti detaljnija pojašnjenja za određene studentske poslove.

Da bismo Vam olakšali pretragu samo za Vas smo dali kratke opise poslova koji su u listi. Opisi su čisto informativnog karaktera i za sve detalje oko konkretnog posla, morate kliknuti na OPŠIRNIJE  ili se informisati u agenciji IDEAS Work and Travel. Srećna potraga.

Najčešći poslovi na Work and Travel programima

 

 • SERVER (konobar). I u fizičkom i psihičkom pogledu jedan od najzahtevnijih Work and Travel poslova. Sastoji se od: prilaženja gostu, komunikacije sa njim, uzimanja  porudžbine za piće i  hranu, donošenje pića i hrane, naplaćivanje računa i generalno sve ostalo što obuhvata brigu o gostu. Da bi kandidat obavljao ovaj posao u Americi zahteva se ne samo odlično poznavanje engleskog jezika već i odlična sposobnost komunikacije, prilagodljivost, mogućnost rada pod velikim pritiskom i obavljanje više simultanih zadataka odjednom.
 • BUSSER (čistač stolova). Zadatak “busser-a” je da počisti sto nakon odlaska gostiju i što pre ga pripremi za sledećeg gosta. U zavisnosti od poslovne politike restorana, ponekad busseri donose vodu , hleb i služe kao pomoćnici konobara, i u tom slučaju se traži solidan nivo engleskog jezika. Jedan od najpopularnijih studentskih poslova.
 • KITCHEN HELP (pomoćnik u kuhinji). Osoba koja je zadužena za ispomoć u kuhinji i koja vrši seckanje, pripremu i sve ostale zadatke koji su neohodni da bi kuhinja funkcionisala. Ne tako retko Work and travel studenti rade i na roštilju, pripremanju priloga, dekoraciji jela itd… Poželjno imati prethodno iskustvo u radu u kuhinjiil i bar osnovno poznavanje naziva hrane na engleskom jeziku.
 • DISHWASHER (perač sudova). Kao što sam naslov kaže studenti su zaduženi za pranje sudova. Iako se ne obavlja ručno već pomoću mašine, i dalje je dosta fizički zamoran posao. Preporučuje se studentima koji imaju slabo poznavanje engleskog jezika i veoma je često odskočna daska ka drugim poslovima.
 • BUFFET RUNNER – osoba koja je zadužena za dopunjavanje švedskog stola. Zahteva se osnovni nivo engleskog jezika, i od studentata se traži da budu u solidnoj fizičkoj kondiciji, kao i da se dobro snalaze u brzom tempu koje ova pozicija zahteva od njih.
 • HOSTES (hostesa) – dočekivanje gostiju na ulazu u restoran i njihovo raspoređivanje za stolove. Takođe, zahtevna pozicija koja traži da budete nasmejani, predusretljivi, jer ste prvo lice koje gost vidi pri ulasku u restoran, a takođe u isto vreme morate držati pod kontrolom situaciju i upućivati konobare ka tek prisltiglim gostima. Jedna od najpopularnijih pozicija kod devojaka na Work and Travel programu.
 • RETAIL STORE (rad u prodavnici) – postoje više vrsta pozicija u okviru ove jedne, ali skoro svaka zahteva solidan nivo engleskog jezika, komunikativnost i predusretljivost jer ćete biti konstanto u kontaktu sa mušterijama
 • LIFEQUARD(Spasilac na bazenu) – pozicija koja zahteva odlične fizičke i plivačke sposobnosti. Potreban je osnovni nivo engleskog jezika
 • HOUSEEKEEPNG (sobar, sobarica) – Pogodno za studente koji imaju slabiji nivo engleskog jezika. Ne zahteva se prevelika brzina i fizički napor ali morate biti veoma pedantni u poslu. Većinom poslodavci traže devojke za ovaj posao u Americi.
 • FRONTDESK (recepcija u hotelu) – veomao dgovorna pozicija koja zahteva odlično poznavanje engleskog jezika a veoma je poželjno poznavanje još jednog jezika. Vaš zadatak je da se javljate na telefon, rezervišete sobe i budete na usluzi gostima tako što ćete prenositi njihove zahteve ostalim zaposlenima u hotelu.
 • BELLBOY (nosač kofera – pozicija koja je fizički jedna od najzahtevnijih jer se vaš posao sastoji u čekanju gostiju na ulazu i prenošenju njihovog prtljaga do sobe. Takođe, gosti često imaju i druge zahteve koji mogu biti: odlazak do prodavnice, pozivanje taksija, itd…
 • LANDSCAPING – ova pozicija podrazumeva održavanja travanjaka i ostalih zelenih površina, i sve ostalo što uključuje brigu o opštem izgledu spoljašnosti hotela ili neke druge vrste ugostiteljskog objekta
 • GOLF COURSE ATTNEDANT – Održavanje Golf terena.

Srećna potraga!

Kontaktirajte nas za više informacija.