Šoping

Evo i sekcije koja će malo više interesovati naše kandidatkinje. Kupovina u Americi je mnogo povoljnija od kupovine u Srbiji, a ujedno se za manje novca dobija roba koja je neuporedivo boljeg kvaliteta od one koja se kupuje kod nas. Ne kažemo da treba preterivati i kupovati sve što Vam dođe pod ruku, ali sve stvari koje su Vam potrebne ili će Vam biti potrebne u nekom doglednom periodu, treba pre kupiti u Americi nego u Srbiji. Te shodno tome, trudite se da ponesete što manje stvari kada krenete iz Srbije, jer će Vam u većini slučajeva predstavljati samo dodatni teret u povratku.

new-york-shopping

Kupovina elektronike

Daleko najbolji način za kupovinu laptopova, telefona i ostalih elektronskih uređaja je kupovina preko interneta. Imate pristup najvećem asortimanu proizvoda, mogućnost da uporedite cene sa više sajtova, imate mogućnost da pročitate komentare o samom proizvodu kako stručnjaka tako i korisnika, i ne morate nigde da se pomerite iz Vaše sobe da biste obavili kupovinu. Takođe, treba obratiti pažnju na to da imate velike popuste i rasprodaje, posebno o većim državnim praznicima u Americi, kao što su “Memorial Day“– poslednji ponedeljak u maju, “Father’s Day“- treća nedelja u junu, “Indipendence Day“- 4. Jul, Labor day- prvi ponedeljak u septembru..

Evo i nekih od korisnih sajtova za kupovinu elektronike:

http://www.amazon.com/
http://www.ebay.com/
http://www.craigslist.com/
http://www.bestbuy.com/
http://www.newegg.com/

Kupovina garderobe i obuće

Kao i kod elektronike, kao koristan resurs za kupovinu Vam može poslužiti internet. Ipak, treba biti obazriv i to iz nekoliko razloga. Kao prvo, veličine koje se koriste u Americi i Srbiji su različite. Najbolje je pronaći tablicu i konvertovati veličine u one kojima se mi služimo. Takođe, treba obratiti pažnju, posebno kod kupovine garderobe na dimenzije ( dužina rukava, nogavica, struk, ramena), jer ne mora nužno da znači da će Vam se nešto dopasti kada budete probali ako Vam se dopalo kako izgleda na internetu.

Način koji preporučujemo što se kupovine tiče su ogromni autleti kojih u Americi ima puno. Ako Vam nije od najveće važnosti da kupujete garderobu iz poslednje kolekcije velikih robnih marki ovo je pravo mesto za Vas. Ovi autleti su ogromni ( veličine nekoliko fudbalskih stadiona) tako da se u njima može za svakoga naći ponešto. Osim toga, cene su više nego povoljne, pa ćete moći da pazarite stvari iz asortimana najvećih svetskih brendova za cenu koja je i do nekoliko puta manja nego kod nas. Kvalitet robe je takođe neuporedivo bolji.

Napomena: Kupovinu na internetu obavljati samo i isključivo preko proverenih sajtova, da bi se zaštitili od potencijalnih prevara. Takođe, otvaranje PayPal-a kao sredstva plaćanja je odlična preporuka.