Work and Travel putovanje

Posle uspešno kompletiranog radnog dela Work and Travel programa, vreme je za opuštanje i uživanje. Većina studenata iskoristi „Grace Period„ za putovanja na neku od najatraktvnijih destinacija Amerike. Evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći u vašoj avanturi.

BrandUSA

Amerika: Najpopularnije turističke destinacije

⇒ Times Sqare, New York
Las Vegas Strip, Las Vegas
National Mall and Memorial Parks, Washington
Faneuill Hall Marketplace, Boston
Walt Disney World, Orlando
Golden Gate Bridge, San Francisco
Bay Area Fisherman’s Wharf, San Francisco
Hollywood Walk of Fame, Los Angeles
Great Smoky Mountains National Park, North Carolina and Tennessee
Niagara Falls, N.Y
Mount Rushmore, South Dakota
Grand Canyon, Arizona

Ovo su samo neki od naših predloga. Amerika je ogromna zemlja, i sigurni smo da će se za svakog naći ponešto, u zavisnosti od preferencija i interesovanja samog studenta.

Što se same organizacije putovanja tiče, postoji nekoliko opcija.

Prvi je da sami ili sa društvom organizujete svoj prevoz i smeštaj. Iako ovaj vid ima svojih prednosti, posebno u izboru destinacije i rasporeda putovanja, može se pokazati kao malo skuplja varijanta.

Naš je predlog da izaberete neki od specijalizovanih sajtova koji se bave ovom vrstom turizma, i preko njih ugovorite ceo aranžman. Sigurno će vas izaći jefitnije, nećete morati da brinete o rezervacijama i kupovini karata, vaše je samo da se opustite i uživate. Ovo je spisak korisnih linkova:

http://www.lastminutetravel.com/
http://www.tours4fun.com/us-tours/
http://www.travelzoo.com/
http://www.resortsandlodges.com/vacation-packages/usa/index.html
http://www.priceline.com/vacationpackages/
http://www.expedia.com/
http://www.ebookers.com/
http://www.farecompare.com/

Posebno treba obratiti pažnju ako odlučite da idete van granica Amerike ( Kanada, Meksiko). Obavezno se treba konsultovati sa sponzorskom Agencijom, i uputiti ih u vaše planove.

Čak i sa njihovim odobrenjem, radnici na granici sa SAD-om vam mogu praviti problem prilikom ponovnog ulaska u zemlju. Tako da treba biti pažljiv sa ovom opcijom.

Posle isteka radnog dela programa, tj. u “ Grace Period-u” kada jednom napustite Ameriku više nemate mogućnosti da se vratite. Tako da ovaj deo programa možete koristiti samo za putovanja u okviru granice SAD-a. Kada god imate neke nedoumice, ne samo sa ovim pitanjem, treba se direktno obratiti sponzorskoj Agenciji, koji će biti dostupni za sva Vaša pitanja za vreme trajanja programa.